HAKKIMIZDA

2012 yılında eski BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve dünyaca ünlü ekonomist ve Prof.Dr. Jeffrey Sachs tarafından kurulan SDSN, eğitim, araştırma, politika geliştirme ve küresel işbirliği yoluyla Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve İklim Değişikliği Paris Anlaşması'nın uygulanmasına yönelik entegre yaklaşımları desteklemektedir.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN), dünyadaki üniversiteleri, düşünce kuruluşlarını ve ulusal kuruluşları, iş dünyasını Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG'ler) ve İklim Değişikliği Paris Anlaşması konusunda eyleme geçirmek üzere BM Genel Sekreteri'nin himayesinde çalışmaktadır.

Bu ağın temel amacı paydaşları harekete geçirerek sürdürülebilir kalkınmaya yönelik problem çözümlerini işbirliği içerisinde geliştirmektir.

15 Ülke, 10 Bölge, +500 Üye Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

• Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

• İklim Değişikliği

• Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı

• Ulusal / Bölgesel Ağlar

• SDG Akademi

• Tematik Ağlar

• Çözüm Girişimleri

KURULUŞ

SDSN Türkiye, Boğaziçi Üniversitesinin himayesinde 2014 yılında oluşturuldu. Üniversiteler, iş dünyası ve kamuyu biraraya gelerek Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirmesine yönelik çözümlerin üretilmesi ağın temel hedefidir.

Eylül 2015’de Birleşmiş Milletler Genel kurulunda tüm üye ülkelerin kabulü ile 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları belirlendi ve 2030 yılına kadar bu amaçların gerçekleştirilmesine karar verildi.

YÖNETİM

1.  Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, YK Başkanı